Весела Лечева обяви, че напуска ръководството на БСП. Олимпийската медалистка 

...
Весела Лечева обяви, че напуска ръководството на БСП. Олимпийската медалистка 
Коментари Харесай

Весела Лечева напусна ръководството на БСП след 22 години в партията

Весела Лечева разгласи, че напуща управлението на Българска социалистическа партия. Олимпийската медалистка  по спортна пукотевица разгласи това след 22 години в партията.

Бившият народен представител е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията заяви пред Областния съвет на Българска социалистическа партия във Велико Търново нощес, написа " Новини.бг ".

" Избрах да оповестя тази вест пред съвещанието на Областния съвет, с цел да могат моите партийни приятели да я научат персонално от мен, а не посредством заявления или през медиите. Благодарих им за дългогодишната взаимна работа и за оказаното доверие.

Влязох в Българска социалистическа партия като човек, който си слага високи цели и не се опасява да отстоява правилата си. Моята визия бе тя да е модел и мотор за едно заслужено и прогресивно ръководство на страната, което да утвърждава достолепието и самочувстието на нацията. През годините в управлението на Българска социалистическа партия имаше уважавани общественици, приети специалисти, хора с богат професионален и житейски опит “, сподели Весела Лечева.

„ За страдание в последните месеци управлението на Българска социалистическа партия, на което персонално аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на властнически метод на ръководство, обезличи партията, в профил с процедурни хватки социалисти с друго мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подсилен и определен от левите хора в България. Водеше тази война паралелно с нашия главен политически опопент - ГЕРБ. В резултат на тези дейности загуби задълго лидерските позиции и доверието на гласоподавателите в страната “, съобщи Лечева.

„ Макар, че обмислях това решение от дълго време, то не беше взето елементарно. В годините съм потвърдила, че съм човек с поредни политически възгледи и правила. Съобщавам решението си в този момент, в края на годината и след локалните избори, с цел да не бъда упреквана, че съм попречила на акцията. А и имах, въпреки и нежна вяра, че след тези избори ще има почтен диалог и разбор за резулатите. Вместо това чухме следващите хвалби, които не дават отговор по никакъв метод на действителната картина. Дадох си сметка, че не съм в положение да трансформира нищо в политиката на управлението, което в последните години не се вслуша в нито един рационален глас, изневери на високите цели, съобщи ползите на нашите симпатизанти и членове “, показа Весела Лечева и добави, че не вижда „ светлина в тунела “ за Българска социалистическа партия, само че не губи вяра, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

Весела Лечева е повторен олимпийски медалист и петкратен международен първенец по спортна пукотевица. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната организация за младежта и спорта /ДАМС/ в интервала 2005-2009 година

Министър на младежта и спорта в служебните държавни управления с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/. Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно заседание на Република България. Почетен жител на Велико Търново и Павликени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР